ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ

Moderators: Stelios Lambropoulos, theocharis

Stelios Lambropoulos
Posts: 218
Joined: Mon Aug 20, 2007 10:02 pm

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ

Postby Stelios Lambropoulos » Sat Dec 20, 2008 7:42 am

Image

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις IANOS ο μελωδός το βιβλίο του Νίκου Χατζηνικολάου για τον Απόστολο Καλδάρα.
Ο συγγραφέας είναι ανιψιός του Καλδάρα. Γίνεται αναφορά στα πρώτα βήματα του δημιουργού στα Τρίκαλα και στη Θεσσαλονίκη, στην μετέπειτα πορεία του, καθώς και στους συνεργάτες του στιχουργούς και τραγουδιστές. Μιλούν πολλοί για τον Καλδάρα είτε μέσω σημειωμάτων είτε μέσω συνεντεύξεων.Το βιβλίο συνοδεύεται από πολλούς στίχους τραγουδιών και αρκετές φωτογραφίες.

Ο Καλδάρας δεν "μιλά" πολύ στο βιβλίο ούτε και ο συγγραφέας ανιψιός του, κάτι που θα περιμέναμε. Όχι για να διαβάσουμε κουτσομπολιά αλλά για να μας μεταφέρει έναν Καλδάρα τον όποιο εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε.

Γράφει ο συγγραφέας στον επίλογο:
"Πιστεύω ωστόσο, πως αυτό το κείμενο περισσότερο δίνει την αφορμή για να ξεκινήσει μια συζήτηση για το έργο του κορυφαίου δημιουργού του λαϊκού τραγουδιού, παρά ολοκληρώνει την παρουσίασή του. Έτσι, κάθε πληροφορία, σκέψη, κάθε προβληματισμός, είναι καλοδεχούμενα και ίσως αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε πιθανές μεταγενέστερες, αν το αξιωθεί αυτή η δουλειά, εκδόσεις."

Δεν γνωρίζουμε αν είναι ο κορυφαίος δημιουργός. Είναι σίγουρα μέσα στους κορυφαίους. Γι' αυτό και πιστεύουμε πως του αξίζει ένα βιβλίο σαν και αυτό που έγραψε η Ιωάννα Κλειάσιου για τον Τάκη Μπίνη.


Στέλιος Λαμπρόπουλος

Return to “Παρουσιάσεις”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests