Δυο cd's από τον Μαυρουδή Κοντάνη

Moderators: Stelios Lambropoulos, theocharis

Stelios Lambropoulos
Posts: 218
Joined: Mon Aug 20, 2007 10:02 pm

Δυο cd's από τον Μαυρουδή Κοντάνη

Postby Stelios Lambropoulos » Sun Jun 15, 2008 9:29 am

Image

Κυκοφόρησαν δύο cd's από τον Μαυρουδή Κοντάνη.
Το πρώτο έχει τίτλο "Στο Καφεσλί Σοκάκι" και περιέχει 16 τραγούδια, ενώ το δεύτερο έχει τίτλο "Ξύλινη Καρδιά" και περιέχει 11 τραγούδια.

Ο Μαυρουδής Κοντάνης γεννήθηκε στην Αμερική το 1979 και κατάγεται από την Χαλκιδική.
Μέχρι τα δέκα έξι του έπαιζε κιθάρα, κλαρίνο και μπουζούκι. Από τα δέκα έξι του και μετά ασχολείται κυρίως με το ούτι και δάσκαλός του ήταν μεταξύ άλλων ο Ara Dinkjian.

Έχει εμφανιστεί στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή παίζοντας παραδοσιακή και κλασική μουσική αλλά και δικές του συνθέσεις.

Στα δύο cd που κυκλοφόρησαν προσφάτως, οι ενορχηστρώσεις είναι πάρα πολύ καλές και σαφώς ανώτερες από τις ερμηνείες, στις οποίες προσπαθεί να αναμετρηθεί με πολύ μεγάλους τραγουδιστές όπως ο Νταλγκάς, η Εσκενάζυ, η Αμπατζή, ο Τσαουσάκης κ.λπ. Έχω την εντύπωση πως μερικά τραγούδια τα αποδίδει πολύ ...βυζαντινά. Το έχω παρατηρήσει αυτό και σε άλλους δίσκους άλλων τραγουδιστών. Όταν όμως τα τραγούδια αποδίδονται μ' αυτόν τον τρόπο είναι σαν να μην γράφτηκαν γι' αυτόν τον κόσμο. Πάντως, από τις καλύτερες στιγμές θεωρούμε πως είναι οι αυτοσχεδιασμοί καθώς και τα ορχηστρικά με το ούτι από το cd "Ξύλινη Καρδιά".

Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούγονται είναι τα: από λίγο λίγο, ούζο, αραπίνα μου σκερτσόζα, για μια χήρα παιχνιδιάρα, το τραγούδι της Βιργινίας, της ξενιτιάς ο πόνος, φονιάς θα γίνω. Τραγούδια μικρασιάτικα, μερικά πολύ σπάνια, από τις 78 στροφές.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Λευτέρης Βουρνιάς (κλαρίνο), Megan Gould (βιολί), Αναστασία Ζαχαριάδου (κανονάκι), Φαίδων Σίνης (πολίτικη λύρα), Timothy Quigley (κρουστά) και Μαυρουδής Κοντάνης (ούτι και φωνητικά).

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μαυρουδή Κοντάνη για περισσότερες πληροφορίες και για να ακούσετε κάποια τραγούδια.


Στέλιος Λαμπρόπουλος

Return to “Παρουσιάσεις”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests