ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ-Παρασκευή 30/3 στο passport

Εδώ εμφανίζονται οι ανακοινώσεις της σύνταξης

Moderators: Stelios Lambropoulos, theocharis

Stelios Lambropoulos
Posts: 218
Joined: Mon Aug 20, 2007 10:02 pm

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ-Παρασκευή 30/3 στο passport

Postby Stelios Lambropoulos » Mon Mar 26, 2012 12:41 pm

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

Παρασκευή 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 21:30

στη σκηνή του passport
με παλιά και καινούργια τραγούδια ,από το τελευταίο άλμπουμ του, Αγνώστου Διαμονής


Ο Στέλιος Bαμβακάρης, εκτός από γιος του "πατριάρχη" του ρεμπέτικου τραγουδιού Mάρκου Bαμβακάρη, είναι ένας δεξιοτέχνης σολίστας του τρίχορδου μπουζουκιού και τραγουδοποιός με πρωτοτυπία και δικό του χαρακτηριστικό ήχο, ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στον χώρο του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, με σημαντική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Προερχόμενος από το ρεμπέτικο, με αρκετή προϋπηρεσία στο πάλκο, κατάφερε να ενσωματώσει στη μουσική του στοιχεία από το λαϊκό τραγούδι του ’60 και του ’70, για να φτιάξει ένα δικό του προσωπικό χαρμάνι.
Το πρώτο του τραγούδι ήταν η «Άτακτη», που είχε τραγουδήσει ο Μάρκος στα μέσα του ’60. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, έχει συνεργαστεί με διάσημους ρεμπέτες όπως οι Kηρομύτης, Παπαϊωάννου, Tσιτσάνης, Παγιουμτζής, Περπινιάδης, αλλά και με μεγάλα ονόματα του λαϊκού και έντεχνου πενταγράμμου, όπως ο Γιώργος Zαμπέτας, η Kαίτη Γκρέυ, ενώ έχει συνθέσει τραγούδια για τη Βίκυ Μοσχολιού και τη Σωτηρία Μπέλλου, καθώς και για φωνές όχι αυθεντικά λαϊκές, όπως του Παύλου Σιδηρόπουλου, του Νίκου Ξυλούρη και του Γιώργου Νταλάρα.
Κατά την προσπάθειά του να εξερευνήσει τις κοινές ρίζες του ρεμπέτικου και του μπλουζ, ήταν ο πρώτος που επιδίωξε το πάντρεμα τους. Έτσι προέκυψε και η συνεργασία του με καλλιτέχνες θρύλους του είδους, όπως ο John Lee Hooker και η Angela Brown.
Σημαντικότερη στιγμή αυτής της αναζήτησης ήταν η ηχογράφηση μιας συνεργασίας του με τον διάσημο Αμερικανό μπλουζίστα Louisiana Red, η οποία παρουσιάστηκε και ζωντανά σε μια κοινή εμφάνιση των δύο καλλιτεχνών.

Tο νέο πρωτότυπο και ξεχωριστό έργο του με τίτλο «Αγνώστου Διαμονής» είναι ένας διπλός δίσκος, με ποικίλες επιρροές, μουσικές αναζητήσεις και περιπλανήσεις, που ξεκινούν από τα "ντουζένια" του Πειραιά και φτάνουν να μπερδεύονται με πεντατονικές "μπλουζ" κλίμακες. Ο δίσκος περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια σε στίχους και μουσική δική του, καθώς και οργανικά σόλο με τις μουσικές που προέρχονται από τα ίδια τραγούδια. Στο τραγούδι συμμετέχει η Εβελίνα Αγγέλου, που γνωρίσαμε από τις εμφανίσεις της τόσο στις συναυλίες, όσο και στην προηγούμενη δισκογραφία του Βαμβακάρη


INFO

Είσοδος :12?

PassPort - Xώρος Πολιτισμού 30 / 03 / 2012 21 :30

Kαραϊσκου 119 - Πειραιάς 2104296401 - 6940558558

Wayforward
Posts: 0
Joined: Wed Jul 03, 2019 6:52 am

Re: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ-Παρασκευή 30/3 στο passport

Postby Wayforward » Wed Jul 03, 2019 7:03 am

Nice post,your sentences are well articulated, though am new on this platform. Am from Nigeria, content creator at https://gistcribb.com. Kudos man. Hope you reply..


Return to “Τελευταία νέα”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest