Διδακτορική έρευνα (PhD) στην Αγγλία με θέμα τον Τσιτσάνη

Moderators: Stelios Lambropoulos, theocharis

Pilidis
Posts: 1
Joined: Mon Apr 05, 2010 12:11 am
Location: London

Διδακτορική έρευνα (PhD) στην Αγγλία με θέμα τον Τσιτσάνη

Postby Pilidis » Mon Apr 05, 2010 12:14 am

Σκέφτηκα να ενημερώσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ (σχετικούς και άσχετους με το αντικείμενο) για κάτι το οποίο ενδιαφέρει (ή τουλάχιστον θα πρέπει να ενδιαφέρει) τους πάντες. Η πρώτη (παγκοσμίως) διδακτορική έρευνα με θέμα τον Βασίλη Τσιτσάνη είναι γεγονός. Ο αγαπητός κ. Νίκος Ορδουλίδης είναι ο εν λόγω υποψήφιος διδάκτορας του University of Leeds της Αγγλίας. Η διατριβή ήδη βρίσκεται στον δεύτερό της χρόνο (εάν δεν κάνω λάθος) και πρόκειται για κάτι το πρωτόγνωρο. Δυστυχώς βέβαια εκπονείται σε ξένο πανεπιστημιακό ίδρυμα που αυτό σημαίνει πως θα είναι στην Αγγλική. Κάτι το στενάχωρο αλλά που δεν μειώνει την αξία της.

Υπάρχει ένα site του κ. Ορδουλίδη (το οποίο παραθέτω στο τέλος) όπου απ' ότι γνωρίζω υπάρχει ένας χώρος αποκλειστικά για την έρευνα. Επισκεφτείτε λοιπόν και περιμένω σχόλια και εντυπώσεις. Τυγχάνει να γνωρίζω και προσωπικώς τον Νίκο εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει μελοποιήσει στίχους μου οπότε και συνιστώ ανεπιφύλακτα να ρίξετε μια σοβαρή ματιά γενικά στο έργο του.

Ας ελπίσουμε πως θα είναι η απαρχή για περισσότερες ακαδημαϊκού τύπου έρευνες (επιτέλους) κυρίως στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Όπως και να 'χει, η κατάσταση αυτή μας τιμάει πιστεύω, το ότι δηλαδή ο ξένος ακαδημαϊκός κόσμος (και όχι μόνο) ενδιαφέρεται για το ρεμπέτικό μας.

http://www.ordoulidis.gr

http://www.ordoulidis.gr/?page_id=48&lang=EL

Return to “7) Ανακοινώσεις”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests